“Mamo ga!” InStar GYM … v samem središču zvezde!​

"Mamo ga!" InStar GYM ... v samem središču zvezde!

Za nami je naporen mesec. Definitivno je bil uspešen!

Kljub temu da je v preteklem mesecu manjkalo kar nekaj ur spanja, kljub temu da je beseda nedelja dobila čisto nov pomen, smo si skupaj dokazali, da zmoremo!

»Mamo to! Zmoremo!« To so bile besede vsakega novega jutra, ko sem vsakič znova čakala, da me prebudi vonj kave, in iskala nekaj, kot je škaf vode, ki bi si ga zlila na glavo, ali pa zobotrebce, s katerimi bi si podprla utrujene veke! Ampak dnevi so minevali, tako ali drugače, proti koncu kar prehitro glede na obilico dela, ki je ostajala za zadnjih nekaj dni.

Ampak sedaj je za nami! »Mamo to! Zmoremo!« Vsi skupaj! Dejansko imamo prečudovito svetlo telovadnico, »totalno hud«, pozitiven »plac«, ki so ga ustvarili »totalno hudi«, pozitivni ljudje!

 

Naposled je na dan prišla poanta, s katero »gnjavim« mladostnike pri mladinskem delu, ki jo že nekaj let dopovedujem zaposlenim v podjetju in nenazadnje vsak dan poudarjam svojim otrokom: res smo si različni! In to je »zakon«! Prav v tem slogu različnosti (če se seveda vsi zavedamo lastnega smisla in si med seboj konkretno razporedimo vloge) je v preteklem mesecu Matjaž poskrbel za vso opremo in za to, da je vse, kot reče on: » … tako, kot je treba!« Domen je bil idejni vodja in praktični izvajalec projekta Garderoba, Bojan projekta “Hang out plac”, Špela velike stenske zvezde in barvnega vzorca palet, Joži je vsestransko pripomogla k izgledu telovadnice, kot jo imamo sedaj – od “prve roke” pleskanja pa do zaves v skupnih prostorih. Potem so tu: Aljaž pa še en Aljaž, Mare, Mateja, Mojca, Klemen, Jan, Teja, Anja, Dare, Viktor, Monika …, vsak s svojimi spretnostmi, s svojo srčnostjo, z veščinami, ki izhajajo iz njihovih prostočasnih aktivnosti in jih veselijo ali pa so jih bili nekako primorani razviti …

 

Za nami je mesec »pogrizenih nohtov«, nore zabave, hudih naporov, sprotnega reševanja neskladij, združevanja prijetnega s koristnim, ob vsem tem pa cele palete čustev, vsakodnevnega premagovanja sebe in utrujenosti.

 

No, ne glede na vse to je v naši ekipi vedno prevladala pozitiva! Vseskozi smo iskali veselje v majhnih stvareh, kot je bilo dostavljeno kosilo babi Mirjam ali pa burek moje mame, 5-minutni odmor za kavo pa tudi prva rastlina v prostoru, objem prijatelja … Čeprav je bilo potrebnih kar nekaj odpovedi, podpore ni manjkalo. Niti za trenutek ni bilo občutka osamljenosti. Ekipno smo si vlivali pogum, spodbujali vztrajnost ter razbijali mite o nezmožnostih!

 

V enem mesecu smo poosebili vso teorijo in prakso, ki jo že leta posredujemo naprej! Teorijo in prakso o gibanju, družbenem mreženju, smiselnem življenju, čustveni inteligenci, družbenem doprinosu in pomenu vsakega posameznika, o kreativnosti in produktivnosti. Dokazali smo, da zmoremo!

 

Is sedaj imamo – InStar GYM! »The place«, kjer se bo nadaljevalo poslanstvo trdega dela, poguma in vztrajnosti, vse v pozitivnem ozračju in vzajemni podpori!

 

Imamo popoln prostor za spodbujanje gibanja v prijetni družbi. Popoln prostor, kjer bo vsak našel nekaj zase in se bo po svoji izbrani aktivnosti lahko sprostil v družabnem kotičku ob okusnem napitku ali pa se nagradil s svežim sadjem. Popoln prostor z izobraženim in izkušenim kadrom, katerega namen je spodbujanje pozitivnih sprememb!

Trenutno že izvajamo individualne treninge in kondicijsko trenerstvo. Oktobra se nam priključijo še ostali člani ekipe in začele se bodo skupinske vadbe, zastavili pa bomo tudi koncept zdrave prehrane. Z veseljem bomo poskrbeli tudi za najmlajše.

Zgodba še zdaleč ni končana! Piše se naprej, vsak dan znova in z vsakim dnem potrjuje majhne korake, ki peljejo do zvezd, velikih osebnih in družbenih uspehov!

Sedaj smo
bogatejši za pomembno izkušnjo ter močnejši kot kadarkoli do sedaj!

 

HVALA!




Avtorica: Maja Dežman Sterle,

mag. sociologije kulture,


soustanoviteljica InStar GYM-a in Zavoda ZSB