Maja Dežman Sterle

magistrica sociologije kulture, inštruktorica pilatesa in vzgojiteljica predšolskih otrok

Nekateri imajo TV, jaz pa imam gibanje v prijetni družbi. – Ko sem zbegana od navala neštetih informacij, povabim psičko na sprehod, ko sem slabe volje, odtečem en krog, ko se želim zbrati in se notranje umiriti, se lotim pilatesa, ko pa potrebujem odklop, grem na trening mešanih borilnih veščin. Vsekakor se podpišem pod gibanje, če se le da v prijetni družbi. Med gibanjem se namreč sproža mnogo hormonov, ki pripomorejo k dobremu počutju, druženje pa je, dokazano!, eden od dejavnikov, ki osmišlja in podaljšuje življenje! Oboje pripomore h kakovosti vsakega našega udejstvovanja.

To, kar posredujem uporabnikom, to tudi sem. Sem oseba, ki živi polno življenje, sem sociologinja, vzgojiteljica, vodja zavoda, trenerka, mentorica, športnica, mati, prijateljica … Ves čas zasledujem nove cilje, iščem kreativne poti do zmage, zaradi česar pa ne trpi strokovnost. Ta sicer zahteva trdno strukturirano delo, vendar veliko raje in vedno znova izbiram spontane odločitve. Navdušuje me igrivost, ki me spominja, da je življenje pravzaprav zares čudovito.

Življenje dojemam kot proces dostopnega učenja, v katerem vsak trenutek šteje. Kajti tudi tisti trenutki, ko se nam nekaj ne ljubi ali nam je odveč, nas v resnici močno oplemenitijo. Prepričana sem, da vsaka izkušnja človeka okrepi oz. mu pomaga, da se gradi v svojevrstno in edinstveno osebo. Zame prava sreča pomeni živeti smiselno življenje, življenje, v katerem imaš določene cilje in se dobro počutiš v vseh tistih vlogah, v katerih je tvoj trud vedno tako ali drugače poplačan. Življenje pa dobi še poseben smisel, če tu in tam kakšno ušpičiš.

V InStar GYM-u vodim pilates in otroške vadbe ter organiziram otroške animacije, delavnice in varstva. V Zavodu ZVEZDE SO BLIZU pa sem organizatorka in vodja socialno-gibalnih delavnic, coachinga s področja socialnih veščin, večgeneracijskega in medgeneracijskega povezovanja, predavanj, projektov. Sem tudi voditeljica strukturiranih dejavnosti za družbeno integracijo in kohezijo otrok, mladostnikov in odraslih. Prav tako sodelujem v mnogih terapevtskih diskurzih in motivacijskih kreativnih delavnicah.