“Anjina akademija”

"Anjina akademija"

 

Slaven rek pravi: »Človek se nikoli ne more naučiti tistega, kar misli, da že ve.«

Ljudje smo zanimivi! Zelo radi se namreč zasidramo v coni udobja. Tam se nikoli ne počutimo nekompetentni ali nesposobni. Nikoli nismo izzvani ali pa se ne pustimo izzvati, da bi ponovno razmislili o nečem, kar poznamo, kaj šele, da bi se česa novega naučili. Ampak, resnici na ljubo, se je treba vse življenje učiti. Učimo se o vsem in od vsakogar. Od ljudi, ki smo jih premagali, pa tudi od ljudi, ki so premagali nas. In celo od ljudi, ki jih ne maramo.

Sprememba življenjskega ritma lahko prinese ogromno pozitivnih priložnosti. Recimo, da si že dolgo želimo spremeniti prehranske navade, a smo bili zaradi pomanjkanja časa prisiljeni jesti v restavracijah s pretežno hitro hrano. Ali pa nas dolge ure v pisarni preveč izčrpajo, da bi našli čas in energijo za vadbo.

  1. Vedno je dobro začeti z majhnimi spremembami. Za poskus predlagamo nekaj preprostih korakov.
  2. Za zdravo srce ne potrebujemo celih ur teka. Študije so pokazale, da že 10 minut živahne hoje po vsakem od treh glavnih obrokov izboljša prebavo, produktivnost in celo telesno sestavo!
  3. 80 % vaših obrokov naj bo iz nepredelane hrane.
  4. Naučite se poslušati telo in njegove potrebe bolj kot svoje želje.
  5. Dejstvo je, da so del naše poti tudi stvari, nad katerimi ne moremo imeti popolnega nadzora. A obremenjevanje z njimi ne prinese nič dobrega! Zato je bolje preusmeriti svojo pozornost na tiste stvari, na katere lahko sami vplivamo: okolje, odnosi, vrednote in seveda na energijo, ki jo je dobro usmeriti v pravo smer.

 

Uspeh je odvisen od nas samih, potrebujemo le jasen cilj! Skupaj, zraven pa še s pravo motivacijo, strokovnim znanjem in z izkušnjami … lahko sežemo do zvezd!

Avtorica: Anja Šivic